Afzetcontainer huren

Snel, veilig én gemakkelijk afval afvoeren? Ga voor de afzetcontainer! Wanneer u de ritjes naar de milieustraat zat bent door eerdere klussen, kiest u voor het huren van een afzetcontainer. Met een afzet container hoeft u de deur niet meer uit en wordt het afvoeren van afval kinderspel vanaf iedere locatie. Hoe het huren van een container in zijn werk gaat, leggen wij u graag uit. In slechts vier simpele én korte stappen bent u namelijk al van al uw afval af. Afzetcontainer huren? Weten hoe? Lees dan snel verder!

Meteen al vragen over het huren van een container? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op, we helpen graag!

Stap 1: Kies de juiste afzetcontainer

Alvorens u een afzetcontainer gaat bestellen, is het belangrijk om na te denken over de afvalstroom die u verwacht. Op basis hiervan kiest u namelijk de juiste afzet container voor uw klus, gezien iedere container gericht is op een specifieke afvalstroom. Net als bij de milieustraat van het grofvuil, is het namelijk nodig om afval te scheiden. Wanneer wij dit namelijk niet doen, kunnen we het afval geen tweede leven meer geven. Om deze reden heeft u de keuze uit zes verschillende containers bij het huren van een afzet container. Onderstaand staan alle containersoorten weergegeven, inclusief specificaties wat betreft de afvalstromen die afgevoerd mogen worden in deze afzetcontainer.

Afvalcontainer

Toelichting afvalstroom

Gemengd afval

Geschikt voor: puin, glas, onbewerkt hout, karton, kunststof, metaal, plastic en vloerbedekking.

Geschikt voor: beton en stenen, gips, hout, huisraad, kunststoffen, metalen, papier en karton, plastic, puin.

Losse afvalstromen

Geschikt voor: cementdekvloer, dakpannen, gemetselde of betonnen muren, kalkzandsteen, plavuizen, straatwerk, tegels

Geschikt voor: bamboe, bladeren, boomstammen, boomstobben, gras, riet en maaisel, plantsoenafval, snoeiafval, struiken, takken, plantenresten.

Geschikt voor: geperst hout, zachtboard, vezel plaat, geplastificeerde houtsoorten, geverfd hout, deuren en kozijnen, spaanplaat, multiplex, chipwood, MDF.

Geschikt voor: aarde, klei, kort gemaaide gras zode, zand.*

Gemengd afval

Container

Afvalsoort

Geschikt voor:

Gemengd afval

Container

Afvalsoort

Geschikt voor:

Losse afvalstromen

Container

Afvalsoort

Geschikt voor:

Losse afvalstromen

Container

Afvalsoort

Geschikt voor:

Losse afvalstromen

Container

Afvalsoort

Geschikt voor:

Losse afvalstromen

Container

Afvalsoort

Geschikt voor:

*Let op: dit geldt alleen voor schone grond, niet voor verontreinigde grond. Verontreinigde grond is afkomstig uit gebieden waar grond vervuild is met de gevaarlijke stoffen PFAS/PFOA. Voor verontreinigde grond is er een tijdelijk handelingskader ingevoerd in Nederland en wij kunnen deze grond helaas niet afvoeren.

Stap 2: Kies het juiste formaat

Nadat u de keuze over het type afzet container heeft gemaakt, is het tijd om na te gaan welk formaat u van deze afzetcontainer nodig denkt te hebben. Alle containers zijn beschikbaar in diverse formaten (3m3, 6m3 en 10m3) en zo kiest u voor iedere klus een geschikte container. Het is hierbij belangrijk om de verwachte hoeveelheid afval naar boven af te ronden bij het kiezen van de juiste afzetcontainer. De ervaring leert namelijk dat de daadwerkelijke hoeveelheid afval bijna altijd hoger uitvalt dan de verwachte hoeveelheid. Door hier rekening mee te houden, vermijdt u het scenario waarbij u net te weinig capaciteit heeft voor al uw afval.

Stap 3: Het bestellen van de afzetcontainer

Wanneer u zowel een containersoort als containerformaat gekozen heeft, gaat u door naar het bestellen van de afzet container. Dit doet u simpelweg via onze webshop. Binnen deze bestelling geeft u vervolgens direct aan waar én wanneer u de container graag zou willen ontvangen en dit is vaak binnen 24 uur al mogelijk. Het is hierbij goed om te noemen dat we bij alle prijzen in de webshop spreken van all-in prijzen. Dat wil zeggen dat het plaatsen en afvoeren van de container, het verwerken van het afval en vier weken containerhuur al zijn inbegrepen in de prijs voor een afzet container.

Stap 4: Vullen maar en klaar!

Wanneer u de afzet afzetcontainer heeft ontvangen, kunt u starten met het vullen van de afzet container. Let er hierbij op dat u zich houdt aan de voorgeschreven richtlijnen over wat er wel én niet in de desbetreffende container afgevoerd mag worden.

Wanneer u klaar bent met de container, maakt u een afspraak voor het ophalen van de container. Wij komen de afzetcontainer vervolgens zo snel mogelijk bij u ophalen. Geen afspraak? Dan komen wij de container ook niet afvoeren. Zo houdt u zelf gemakkelijk de huurperiode in de hand en gebruikt u de container zolang als dat u hem nodig heeft!

Afzetcontainer huren?

Bekijk ons aanbod en kies de container die past bij uw afvalstroom! Behoefte aan persoonlijk advies bij het huren van afvalcontainer? Neem dan contact met ons op, we helpen graag!