Bouwbakkie huren? Zo geregeld!

september 23, 2022

Bij Afvalcontainers Leiden vindt u voor iedere afvalstroom een passend bouwbakkie, zo ook voor uw bouwafval. Een bouwbakkie, oftewel een bouwafval container, is te huren in 3 verschillende formaten: een 3m3 container, 6m3 container en 10m3 container waarbij u bij de 10m3 de keuze heeft uit een open of een gesloten container.

Maar hoe gaat het huren van zo’n bouwbakkie nou in zijn werk? Dat leest u in dit artikel! Bij directe vragen over onze bouwcontainers adviseren wij u om een kijkje te nemen bij onze veelgestelde vragen op onze website. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

In slecht vier muisklikken een bouwbakkie huren!

Een bouwbakkie huren verloopt via slechts vier simpele stappen in onze webshop. (1) Kies een passend formaat bouwbakkie voor uw klus, (2) voeg de desbetreffende container toe aan uw order en ga door naar afrekenen. Bij het afrekenen (3) vult u alle gegevens in. Denk hierbij aan uw factuurgegevens, maar ook aan de datum en locatie waarop u het bouwbakkie geplaatst wilt hebben. (4) Rond daarna de betaling af via iDEAL, dan komen wij de container op de afgesproken datum leveren. Na de plaatsing, kunt u direct beginnen met het vullen van uw container en laat u het aan ons weten wanneer u weer klaar bent met de container. Voor het ophalen van de container dient u namelijk een ophaalafspraak te maken zodat wij de container zo snel mogelijk kunnen ophalen. \

Is uw container vol, maar bent u nog niet klaar met het afvoeren van afval? Bestel dan een nieuwe container en geef binnen deze container aan dat het om een wissel gaat. Zo komen wij de nieuwe container brengen en nemen wij direct uw volle container weer mee terug!

Wat deponeer ik in mijn bouwbakkie?

Een verbouwing brengt een hoop afval met zich mee waardoor het handig is om een bouwbakkie te huren. In een bouwbakkie kunt u veel soorten afvalstromen deponeren zoals: puin, glas, hout, karton, kunststof, metaal, plastic en vloerbedekking. Indien u asbesthoudende of asbest lijkende materialen heeft, gooi u deze niet in uw bouwbakkie. Heeft u wel te maken met asbesthoudende materialen? Maak hier een melding van, dan ontvangt u van ons instructies over het afvoeren van deze materialen.

Let op: Wanneer u niet tijdig doorgeeft dat we te maken krijgen met asbesthoudende materialen kunnen de verwerkingskosten fors oplopen. Ook mag het afval in het bouwbakkie nooit meer dan 20cm boven de rand van de container uitsteken.

Toch geen bouwbakkie huren?

Toch een andere afvalstroom in gedachten dan bouwafval? Geen probleem! Wanneer u de container al ontvangen heeft, kunt u altijd nog wisselen van afvalstroom. Had u dus een bouwcontainer besteld en heeft u toch te maken houtafval? Dan is dit geen probleem zolang u zich vervolgens wel aan de juiste afvalstroomrichtlijnen voor de houtafval container houdt en dit tijdig aan ons doorgeeft.

Mocht het afval duurder zijn dan de afvalstroom waarvoor u het bouwbakkie had besteld, dan ontvangt u een aanvullende factuur met een bijbetalingslink. Indien het afval goedkoper is ontvangt u het verschil binnen 5 werkdagen van ons terug op uw rekening.

Direct een container huren?

Dat kan! Via de webshop kunt u op elk gewenst moment uw container bestellen. Mocht u algemene vragen hebben over het huren van een container, verwijzen wij u graag door naar onze veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan kunt u ons telefonisch bereiken op 0800-2689925, wij helpen u graag!