Groencontainer huren

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container 3m³

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container 6m³

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container 10m³

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container
gesloten 10m³

Groencontainer huren?

Bekijk snel ons aanbod! Bij Afvalcontainers Leiden is een groencontainer huren mogelijk in diverse soorten en formaten. Een groencontainer huren kan namelijk in een formaat van 3m3, 6m3 en 10m3, waarbij de bouwcontainer van 10m3 verkrijgbaar is in zowel een open als gesloten variant. Met het huren van een groen container kiest u voor gemak bij uw klus en profiteert u van snel, veilig én voordelig groenafval afvoeren. Het afval uit de groen container zetten wij vervolgens weer om tot compost, waarmee een groencontainer huren niet alleen gemakkelijk is voor u, maar ook goed is voor het milieu!

Vragen over een groencontainer huren?

Wel toegestaan:

Niet toegestaan:

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container 3m³

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container 6m³

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container 10m³

Groen Container Huren | Afvalcontainers Leiden

Groenafval container
gesloten 10m³

Groencontainer huren

Wanneer u in uw tuin aan het werken bent, krijgt u te maken met grote hoeveelheden tuinafval. Bomen gaan weg, de heg moet gesnoeid worden, dode planten worden verwijderd en ga zo maar door. Binnen de kortste keren is uw afvalbak voor de deur alweer vol en moet u wachten tot deze opgehaald wordt, voordat u verder kan gaan met uw project. Dat is waar wij van VLK Recycling u mee verder kunnen helpen! Door een groenafval container te huren, heeft u de mogelijkheid om uw gehele project in één keer af te maken. Dit zonder belemmerd te worden door gebrek aan opslagruimte voor uw groenafval. Met het huren van een groencontainer kiest u voor gemak bij uw klus en profiteert u van snel, veilig én voordelig groenafval afvoeren. Het afval uit de groencontainer zetten wij vervolgens weer om tot compost, waarmee een groen container huren niet alleen gemakkelijk is voor u, maar ook goed is voor het milieu! Een scherpe prijs voor gemak en een duurzaam milieu!

Wat mag wel en niet in een groencontainer?

Het is van essentieel belang dat u zich houdt aan wat wel en niet in de container mag. Wij zijn zeer bewust bezig met het recyclen van afval en daarvoor moet het afval wel gescheiden worden. Om die reden hebben wij een lijst opgesteld van wat wel en niet in de groencontainer mag die u wilt huren. Komt er toch materiaal in de groencontainer wat niet toegestaan is? Dan is het mogelijk dat er extra kosten in rekening gebracht worden.

Wel toegestaan:

·         Bamboe

·         Bladeren

·         Boomstammen

·         Boomstobben

·         Boomstronken

·         Gras

·         Riet (geen dakriet) en maaisel

·         Plantsoenafval

·         Snoeiafval

·         Struiken

·         Takken

·         Plantenresten

 

Niet toegestaan:

·         Grond

·         Aarde

·         Zand

·         Steen

·         (bewerkt) hout

·         Agrarisch afval (fruit)

Vragen over een groencontainer huren?

Bij VLK Recycling staan wij altijd klaar voor al uw vragen omtrent een container groenafval huren. Zo kunt u voor al uw vragen via de contactpagina een formulier invullen of ons bereiken via de onderstaande gegevens!

Bel 071 – 402 25 52 of mail ons!

Hoe werkt een groen afval container huren bij VLK Recycling?

Allereerst is het ongelooflijk simpel om een container voor groenafval te huren bij VLK Recycling. U kunt online de afvalcontainer kiezen die u graag wilt huren. Vervolgens kiest u vanuit welke locatie u graag wilt dat de groencontainer geleverd wordt. Bestelt u voor 16:00 op een werkdag? Dan proberen wij de groencontainer nog vóór de volgende dag op de gewenste locatie te hebben. Wanneer u de locatie heeft aangegeven, kunt u betalen via iDEAL. Ook kunnen wij op zaterdagen onze containers bij u voor de deur plaatsen. Wij helpen u namelijk het liefst zo goed en snel mogelijk!

Wanneer u een groencontainer wilt plaatsen op een openbare plek, is het mogelijk dat u bij uw lokale gemeente een vergunning moet aanvragen. Zorg er dus voor dat u op de website van uw gemeente kijkt of dit van toepassing is. Tevens kunt u ervoor kiezen om naar het fysieke loket te gaan. U hoeft zich geen zorgen te maken over een vergunning wanneer u een groencontainer laat plaatsen op uw privéterrein.

Hoewel u waarschijnlijk zoekt naar een groencontainer huren in Leiden, leveren wij dankzij diverse samenwerkingen met vertrouwde partners ook containers in heel Nederland! Zo kunt u overal in Nederland een container groen afval regelen, van Groningen tot Limburg!

Soorten groencontainers

U moet natuurlijk wel zeker weten dat de groencontainer die u kiest de juiste voor u is. Zo hebben we bijvoorbeeld verschillende maten voor u beschikbaar in ons assortiment. U kunt kiezen uit een groenafval container 3m³, een groenafval container 6³, een groenafval container 10m³ en een gesloten groenafvalcontainer 10m³. Voor de kleine projecten in de tuin raden wij aan om de 3 of 6 kubieke meter variant te kiezen, dit scheelt ook weer op de totaalprijs. Heeft u een groot project met grote volumes aan groenafval? Kies er dan voor om voor een open of gesloten 10 kubieke meter variant te gaan. Bent u bang dat uw groenafval wegwaait? Voorkom een boete van de gemeente en kies voor de gesloten variant!

Soms is het lastig inschatten hoeveel kubieke meter u nodig heeft wanneer u een groencontainer gaat huren. Gelukkig kunnen wij u hier óók mee helpen, zo hebben wij een makkelijke maatstaaf: voor iedere kubieke meter die uw container bevat, heeft u zo’n 10 kruiwagens aan groenafval nodig om één kubieke meter te vullen. Wanneer u er dus voor kiest om een groencontainer te huren van 6m³, kunt u ongeveer 60 kruiwagens aan groenafval kwijt. Naast dat wij dit afval voor u afvoeren, verwerken wij ook direct uw afval en doordat wij deze verwerking in eigen handen hebben, kunnen wij de prijzen voor onze containers zo laag mogelijk houden.

Nog niet gevonden naar wat u zocht?

Bekijk de vragen hieronder, neem een kijkje op onze veel gestelde vragen pagina of neem contact met ons op!

Onze groencontainers zijn geschikt voor al uw groenafval. Hieronder verstaan we over het algemeen al het natuurlijk afbreekbare afval uit uw tuin (behalve agrarisch afval). Met een groen container voert u dus bladeren en plantenresten af, maar ook bamboe, boomstronken en plantsoenafval. Grond zoals aarde en zand is hiervan uitgezonderd, hiervoor huurt u een grondcontainer. Het afval uit de groen container geven we vervolgens een tweede leven door het groenafval om te zetten in compost. Zo gaat het afval uit een groen container niet verloren en krijgt het een tweede leven.

Heeft u ander (tuin)afval, grofvuil of grondafval dan groenafval en is de groen container toch niet helemaal waar u naar op zoek bent? Bekijk dan alle andere containers in ons aanbod! Hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Check het containeradvies!

Bij Afvalcontainers Leiden zorgen we er niet alleen voor dat uw afval afgevoerd wordt, maar ook dat het zo efficiënt mogelijk verwerkt wordt en dit doen wij op onze eigen locaties en op de locaties van vertrouwde partners. Hierdoor houden wij onze prijzen laag en profiteert u bij Afvalcontainers Leiden van transparante all-in prijzen voor een bouwcontainer huren. Hierbij zijn de volgende services al inbegrepen bij onze prijzen:

  • Container plaatsen en -afvoeren
  • Containerhuur (4 weken)
  • Verwerking van de afvalsoort(en)

 

Alle prijzen in onze webshop zijn gebaseerd op het containersoort en het containerformaat. De  inbegrepen huurperiode van 4 weken voor een bouwcontainer huren is te verlengen tot een periode van maximaal 12 weken. Het huurtarief bedraagt in dit geval €2,- (exclusief BTW) per extra dag.

Bij een groencontainer bestellen is het belangrijk of na te gaan of het voor u nodig is om een vergunning aan te vragen voor een groen container, dit verschilt namelijk per gemeente. Daarnaast is het handig om van tevoren te controleren of er genoeg ruimte is voor het plaatsen van de groen container en of wij deze plek kunnen bereiken. Bij plaatsing in een smalle steeg of straat willen wij u dan ook vragen om eerst contact met ons op te nemen voordat u een groen container gaat bestellen. Voor het kiezen van een containerformaat bij een groencontainer bestellen rond u de geschatte hoeveelheid afval naar boven af. Dit is omdat de daadwerkelijke hoeveelheid groenafval vaak hoger uitvalt dan de verwachte hoeveelheid.

Bij de containerafvoering van de groen container is het van belang om te onthouden dat het afval in de groen container maximaal 20 cm boven de rand van de container uit mag steken en dat er niet meer dan 10% grond of zand in de container aanwezig mag zijn. Indien dit wel het geval is zullen wij hier een toeslag voor rekenen.

Geen probleem! Wij van Afvalcontainers Leiden kunnen op werkdagen namelijk vaak binnen 24 uur al leveren. Over een aantal weken pas een groencontainer bestellen? Ook dat kan! Bij Afvalcontainers Leiden verloopt het huren van een groen container namelijk via de volgende stappen:

  1. Bestellen – Wanneer u een passende groen container heeft uitgekozen verloopt de groencontainer bestellen via slechts enkele stappen in onze webshop. Binnen deze bestelling geeft u meteen aan waar en wanneer u de groen container zou willen ontvangen, evenals uw voorkeur voor een tijdstip. Levering is hierbij mogelijk op zowel de lange als korte termijn.
  2. Plaatsen – Op de dag van de containerplaatsing houden wij zo veel mogelijk rekening met uw doorgegeven voorkeurstijdstip. Vervolgens zullen we op locatie samen met u beoordelen of de uitgekozen plek voor de container wel de meest ideale plek is als het gaat om veiligheid en overlast voor andere buurtbewoners.
  3. Vullen – Vanaf het moment van plaatsen heeft u de container volledig tot uw beschikking tot maximaal 12 weken (waarbij 4 weken al zijn inbegrepen bij de prijzen voor een groencontainer bestellen). Zorg er hierbij voor dat de groen container enkel en alleen ingezet wordt voor de toegestane afvalstromen.
  4. Afvoeren – Klaar met de groen container? Maak een afspraak voor het ophalen of wisselen van de groen container via de formulieren op onze website!

Meer weten over het huren van een container bij Afvalcontainers Leiden? Check onze pagina over containers huren!