Grofvuil Noordwijk

Hoe komt ú van grofvuil af? Wist u dat er naast de milieustraat van het grofvuil Noordwijk ook nog andere opties zijn voor het afvoeren van grofvuil? Hoewel de keuze voor de milieustraat bij het grofvuil Noordwijk vaak zelfsprekend lijkt, kan het soms beter zijn om te gaan voor een alternatief. Welke optie voor u het meest passend is, hangt af van uw situatie. Wat voor de één namelijk de ideale manier is om grofvuil af te voeren, kan voor de ander totaal niet handig zijn. Onderstaand bespreken we de meerdere opties en helpen wij u bij het maken van de beste keuze. Lees snel verder!

Optie 1: Uw afval wegbrengen bij de milieustraat

Eén van de opties die vrijwel altijd geschikt is, is het wegbrengen van uw grofvuil bij de milieustraat van het grofvuil Noordwijk. Het is mogelijk voor alle afvalstromen en tegelijkertijd een zeer duurzame keuze wanneer we kijken naar de afvalverwerking. Het nadeel is echter dat u bij het grofvuil Noordwijk vaak te maken krijgt met lange wachttijden en dat u rekening moet houden met beperkte openingstijden. Ook past afval van grotere hoeveelheden al snel niet (fatsoenlijk) in u vervoersmiddel en loopt uw risico op schade aan uw eigen vervoersmiddel. In dit geval zou u bijvoorbeeld een busje kunnen huren om dit te voorkomen, maar dan moet u dit wel van tevoren regelen. Let op: voor huisraad en meubilair is er vaak een ophaalservice bij het grofvuil Noordwijk, in dit geval hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken over het vervoer.

De keuze voor de milieustraat hangt over het algemeen af van de hoeveelheid afval. Het afvoeren van veel afval en/of grote onderdelen is namelijk al snel zeer tijdrovend en zorgt voor een flink aantal ritjes van uw kluslocatie naar het grofvuil Noordwijk en weer terug . hoe meer afval, hoe meer tijd en moeite u dus kwijt bent aan de klus. Heeft u veel afval en alle tijd? Ga dan voor de milieustraat van het grofvuil Noordwijk! Liever sneller of gemakkelijker van uw afval af? Ga dan voor een van de andere opties!

Optie 2: Blaas uw afval een nieuw (tweedehands) leven in!

Wanneer u nog bruikbare spullen over heeft, is het ook een optie om uw grofvuil een tweede leven te geven door het weg te brengen bij de kringloop of het te verkopen op een platform als ‘Marktplaats’. Ook bij de kringloop profiteert u vaak van een ophaalservice voor huisraad en meubilair, net als bij het grofvuil Noordwijk. Voor eigen tweedehandsverkoop is het vervoer daarentegen wél aan u (of aan de koper), maar in dit geval levert uw grofvuil wel weer geld op!

Het nadeel van deze  optie is echter dat het slechts geschikt is voor meubels, huisraad en bruikbare tweedehands spullen. Heeft u overige grofvuil of meubels die kapot zijn? Dan moet u alsnog naar het grofvuil Noordwijk om het overgebleven afval weg te brengen.

Optie 3: Het huren van een container

Een derde optie is het huren van een container en dit is over het algemeen de meest snelle, veilige én gemakkelijke manier voor het afvoeren van grofvuil. Met een container huren haalt u een stukje van de milieustraat van het grofvuil Noordwijk als het ware naar huis, door het afvoeren van afval mogelijk te maken vanaf iedere gewenste locatie. Bij het bestellen van uw container, geeft u namelijk direct aan waar u de container graag zou willen hebben en deze komen wij dan ook kosteloos op deze locatie plaatsen (en afvoeren). U hoeft zelf de deur niet meer uit, u bespaart tijd en moeite én maakt ook nog eens een zeer duurzame keuze. Al het afval geven wij namelijk een tweede leven door afval te recyclen, net als bij de milieustraat van het grofvuil Noordwijk. Alle containers zijn hierbij beschikbaar in diverse formaten (3m3, 6m3 en 10m3), wat het huren van een container mogelijk maakt voor diverse hoeveelheden afval.

Container huren?

Wanneer u de optie van de kringloop, ‘Marktplaats’ en/of de milieustraat van het grofvuil Noordwijk liever links laat liggen, kiest u voor de container. Bekijk ons aanbod en kies de container die past bij uw afvalstroom!

Behoefte aan persoonlijk advies bij het huren van afvalcontainer? Neem dan contact met ons op, we helpen graag!