Grond afvoeren

Grond afvoeren

Grond afvoeren doet u door een grondcontainer te huren! Wilt u dus een container huren om grond af te voeren? Dan bent u bij Afvalcontainers Leiden aan het goede adres. Bestel simpelweg uw container via onze overzichtelijke webshop en laat uw grondcontainer door ons bezorgen. Bovendien kunnen we u ook van dienst zijn bij het ophalen van de container. Voor iedere afvalstroom hebben we namelijk een passende container, zo ook voor het afvoeren van grond.

Grond afvoeren: welke container heeft u nodig?

Zoals de naam waarschijnlijk al aangeeft, heeft u voor het afvoeren van grond een grondcontainer nodig. Deze container is geschikt voor zand, aarde, klei, kort gemaaide gras, zoden en zand. De container is niet geschikt voor materialen zoals matrassen, asbest, autobanden, chemisch afval, dakafval, gasbeton, glas. Onze grondcontainer is beschikbaar in drie formaten:

  • De container grond afvoeren van 3m3

  • De container grond afvoeren van 6m3

  • De container grond afvoeren van 10m3

Het is hierbij belangrijk om het juiste formaat te kiezen en dat u bij twijfel voor het grotere formaat kiest. Over het algemeen zien we namelijk dat de daadwerkelijke hoeveelheid afval vaak hoger uitvalt dan de hoeveelheid die men van tevoren had verwacht. Door voor het grotere formaat te kiezen houdt u al rekening met deze grotere hoeveelheid afval bij grond afvoeren en voorkomt u de situatie waarin uw container voor grond af te voeren te klein is voor uw afvalstroom.

Scherpe tarieven voor afvoeren grond

Bij Afvalcontainers Leiden profiteert u van voordelige all-in prijzen voor het afvoeren van grond. Met een container huren bieden wij namelijk diverse services die al zijn inbegrepen bij onze tarieven. Denk hierbij aan:

  • Het plaatsen van de container

  • Het afvoeren van de container

  • Het verwerken van het afval

  • Vier weken containerhuur

De tarieven zelf zijn afhankelijk van de afvalstroom, in dit geval grondafval en het formaat van de container. Indien u de container langer dan vier weken nodig heeft, is de containerhuur te verlengen tegen een tarief van €2,- per dag (exclusief BTW). Zo kunt u zelf bepalen hoe lang u de container nodig heeft om grond af te voeren.

Wat mag er in een grondcontainer afgevoerd worden?

Er is één aspect waar u goed op moet letten bij het afvoeren van grond. Het is namelijk niet toegestaan om vervuilde grond af te voeren met een grondcontainer. Dit wil zeggen dat grondafval niet vervuild mag zijn met wortels, grind, hout, plastic en/of boomstronken. Hiervoor heeft u een andere container nodig. Bekijk hier ons hele assortiment afzetbakken.

PFAS meldplicht bij grond afvoeren

Ook giftige stoffen, zoals PFOA/PFAS, mogen ook niet in een grondcontainer verwerkt worden. PFAS is de afkorting van Poly- en Perfluoralkylstoffen. Dit zijn geen natuurlijke stoffen, maar stoffen die zich bevinden in producten zoals smeermiddelen, verpakkingen, textiel of andere cosmetica producten. Dit komt veel voor in gebieden waar voorheen industrieterreinen of tankstations hebben bestaan. Is uw grondafval vrij van alle bovengenoemde materialen en giftige stoffen? Dan spreken we van schone grond en is het toegestaan om het grondafval af te voeren.

Wat betekent dit voor u? Nadat we de grond hebben afgevoerd, zal deze geanalyseerd worden op PFAS. Als de gemeten waarden onder de toegestane, industriële norm liggen, wordt uw afgevoerde grond geaccepteerd door de verwerkende organisatie.

Grond afvoeren bij Afvalcontainers Leiden

In samenwerking met Afvalcontainers Leiden kunt u met een gerust hart uw grond afvoeren, wetende dat u kiest voor een betrouwbare en duurzame oplossing. Met jarenlange ervaring in de sector bieden wij een professionele dienstverlening die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van milieubescherming. Bovendien zijn wij niet alleen in regio Leiden werkzaam; u kunt bij ons ook bijvoorbeeld een grondcontainer huren in Noordwijk. Door te kiezen voor Afvalcontainers Leiden kiest u niet alleen voor efficiëntie, maar draagt u ook bij aan een verantwoord beheer van grondstoffen en het behoud van ons milieu.

Onze werkwijze

Een grondcontainer huren is niet alleen voordelig bij ons, maar het is ook een fluitje van een cent. Kies simpelweg de gewenste grootte van de container. Heeft u de perfecte afzetbak geselecteerd? Dan bepaalt u zelf de dag en het tijdstip waarop wij de container bij u laten plaatsen. Bestelt u op een doordeweekse dag? Dan garanderen wij levering binnen 24 uur. Bij het opgeven van de locatie willen we ook weten of deze gemakkelijk bereikbaar is. Twijfelt u hierover? Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om samen met u de beste opties voor het plaatsen van de afzetbak container te bespreken. Onze service gaat verder dan alleen het leveren van een container; we streven naar een vlotte en zorgeloze ervaring voor onze klanten.