Hoe doe je duurzaam bouwen en verbouwen?

november 1, 2022

Duurzaamheid speelt al jaren een grote rol binnen de maatschappij. Eerst was dit vooral binnen transport en vervoer maar tegenwoordig is duurzaamheid in vrijwel iedere sector een veel besproken onderwerp. Fabrikanten moeten er rekening mee houden tijdens het productieproces, maar ook de lokale kledingwinkel om de hoek doet investeren in duurzaamheid. Duurzaam verbouwen is ook al enkele jaren populairder aan het worden, maar hoe doet u dit? Wat zijn de voordelen en waarom moet u of zou u dit doen? In deze blog geven wij meer informatie over duurzaam verbouwen en duurzaam bouwen.

Wat is duurzaam verbouwen?

De naam zegt het eigenlijk al, want bij duurzaam verbouwen let u erop dat er op een duurzame manier te werk wordt gegaan voor het verbouwen van een woning. Hierbij kunt u denken aan verschillende energiebesparende maatregelen die in het gebouw verwerkt worden, maar ook de bouwmaterialen kunnen op een duurzamere manier geproduceerd zijn. De duurzame maatregelen die verwerkt worden hebben een positief effect op het milieu en zorgen ervoor dat de impact op het milieu verminderd wordt. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van materialen die een langere levensduur hebben en daardoor minder snel vervangen hoeven te worden.

Wat is duurzaam bouwen?

De huizen die tegenwoordig worden gebouwd, zijn bijna allemaal voorzien van meerdere duurzame maatregelen. Voorbeelden hiervan zijn extra isolatie, milieuvriendelijker materiaal en het creëren van gasvrije woningen. Door deze maatregelen wordt er minder uitstoot gecreëerd wat weer goed is voor het milieu. Kortom, er zijn meerdere redenen waarom duurzaam bouwen voordelig kan zijn.

Waarom duurzaam bouwen en verbouwen?

Met duurzaam bouwen en verbouwen vermindert u de uitstoot van schadelijke stoffen en daarmee de impact die het op de aarde kan hebben. We weten allemaal dat het belangrijk is om hier ons steentje aan bij te dragen. Door te kiezen voor duurzaam of energieneutraal verbouwen, kan ook u hier een helpende hand bij bieden.

Maak gebruik van de duurzaam verbouwen subsidie

De overheid is al jaren bezig om duurzaam bouwen en verbouwen te stimuleren. Dit doen zij door het beschikbaar stellen van verschillende subsidies, die gebruikt kunnen worden voor het duurzamer maken van een gebouw. Particulieren kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de duurzaamheidssubsidie, die kan worden aangevraagd voor het duurzamer isoleren van een huis. De subsidie is bestemd voor het gedeeltelijk financieren van energiebesparende maatregelen, waaronder dakisolatie en vloerisolatie.

De duurzaam bouwen subsidie

Niet alleen particulieren kunnen gebruik maken van verschillende subsidies. Ook zakelijke instanties, zoals woningcorporaties, maken gebruik van verschillende subsidies bij het bouwen van een huis. Zo worden er sinds de jaren 80 al veel “passieve huizen” gebouwd. Dit zijn huizen die redelijk weinig energie gebruiken, doordat ze extreem goed geïsoleerd zijn. Ook de materiaalkeuze kan hierop van invloed zijn. Als zakelijke klant kunt u hiervoor gebruik maken van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Puincontainers voor het opruimen tijdens het duurzaam verbouwen

Bij het uitvoeren van een energie neutrale of duurzame verbouwing, is de kans groot dat er veel puin ontstaat. Natuurlijk wilt u dit zo snel en goed mogelijk opruimen, zodat het puinafval niet in de weg ligt tijdens de verbouwing. Wij kunnen u hierbij helpen en deze zorgen uit uw handen nemen. Onze puinafvalcontainers kunnen in verschillende maten worden geleverd, waardoor er altijd een container bij zit die bij uw klus past. Meer informatie over het huren van containers? Klik dan hier om meer te weten over het goedkoop huren van een afzetbak.