Waar moet u aan denken bij het onderhouden van uw tuin?

oktober 28, 2022

Uw tuin onderhouden is misschien niet de leukste bezigheid, maar eens in de zoveel tijd moet dit toch gedaan worden. Bij het uitvoeren van onderhoud of een verbouwing aan uw tuin, kan al snel veel rommel ontstaan. Onder andere overbodige (pot)grond en zand kan zorgen voor het ontstaan van afval. Dit zand of grond afvoeren kost natuurlijk ook weer veel tijd en kan al snel veel ruimte in beslag nemen. Hetzelfde geldt voor groenafval. Dit afval ontstaat wanneer u de heg of boom gaat bijsnoeien en net zoals grond en zand moet u ook bij dit soort afval ervoor zorgen dat het wordt opgeruimd. In deze blog gaan we wat meer vertellen over onderhoud aan uw tuin en dan vooral gericht op het grond afvoeren of tuin zand afvoeren.

Zand uit de tuin afvoeren

Nadat u onderhoud of renovatie in uw tuin hebt uitgevoerd, blijven er vaker restmaterialen achter. Een van de meest overgebleven materialen is zand. Het afvoeren hiervan kan een hele klus zijn!

Vooral als er veel zand is achtergebleven en verspreid ligt, kan het opruimen ervan veel tijd in beslag nemen. Bovendien is het afvoeren van zand onhandig, wat natuurlijk met de structuur te maken heeft. Zand gaat namelijk overal tussenin zitten en daardoor zal er altijd wat achter blijven.

Tuin zand afvoeren met een container

Doordat zand overal en makkelijk achterblijft, is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk opruimt. Zo kunt u namelijk voorkomen dat het zand door uw tuin verspreid en in plaats daarvan op één plek blijft. Door een container voor zand te huren, kunt u de schade goed beperken en ervoor zorgen dat het zand op één plek blijft. Onze containers voor zand zorgen ervoor dat na uw onderhoud of renovatie de plek schoon achterblijft!

Grond afvoeren met een container

Buiten zand , kunt u bij onderhoud aan uw tuin last krijgen van overbodige grond. Onder andere bij het aanleggen van een terras of bestrating kan dit gebeuren. Hier moet u namelijk een grote hoeveelheid grond weghalen om het terras of de bestrating aan te kunnen leggen. Deze overbodige grond moet natuurlijk weer afgevoerd worden en dat kunt u makkelijk doen door gebruik te maken van een van onze containers!

Groen afval opruimen

Groen afval mag u niet zomaar deponeren bij het huisafval. In plaats daarvan dient u dit afval te deponeren in de daarvoor bestemde afval bak of groencontainer. Hiermee kunt u al het afval wat uit uw tuin komt en natuurlijk afbreekbaar is gemakkelijk afvoeren. Hieronder vallen bladeren en plantenresten, maar ook boomstronken en plantsoenafval. U kunt hiervoor een groencontainer bij ons huren! Met deze groencontainer zorgt u voor een plek voor al uw groenafval en kunnen wij dit vervolgens ophalen en verwerken.

Wat gebeurt er met het groenafval?

Nadat wij het groenafval hebben opgehaald, zullen wij dit laten verwerken bij onze recycling centrale. Hier wordt het groenafval omgezet tot compost, wat weer gebruikt kan worden voor werkzaamheden of onderhoud in de tuin. U moet er wel op letten dat er alleen groenafval in de container terecht komt. Deze container is dan ook NIET bestemd voor het afvoeren van grond of zand. Er mag dan ook niet meer dan 10% grond of zand in de container aanwezig zijn. Is dit wel het geval? Dan zal er een extra toeslag bovenop de huurprijs berekend worden.

Wij hebben voor elk project de juiste container

Naast groenafval of grondcontainers hebben wij containers bestemd voor het verbouwen van uw huis, puinafval containers, hout containers en grofvuil containers.  Weet u niet zeker welke container u nodig heeft? Maak dan gebruik van onze vrijblijvende container advies service. Onze medewerkers zullen dan uw vragen beantwoorden en advies en tips geven!