Tuinafval container

Aan de slag in de tuin? Wanneer uw eigen GFT-bak te klein wordt voor al uw tuinafval, gaat u voor de tuinafval container. Deze is te verkrijgen in drie verschillende formaten, namelijk: 3m3, 6m3 en 10m3. De tuinafval container met een inhoud van 10m3 is hierbij te verkrijgen in zowel een open als een gesloten variant. De keuze voor een specifieke tuinafval container, hangt van uw situatie af. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste afvalcontainer? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

Wat mag er in de tuinafval container?

De tuinafval container is geschikt voor groenafval. Hieronder valt al het natuurlijk afbreekbare afval uit uw tuin. Onderstaand vind u alle afvalstromen die wel én niet zijn toegestaan in de tuinafval container. 

Geschikt voor:

Niet geschikt voor:

Overige containers voor tuinafval

Zoals u hierboven al heeft gezien, is de tuinafval container niet meer dan een groenafval container. Nu kan het uiteraard zo zijn dat u bij het aanpakken van uw tuin nog met ander afval te maken krijgt, denk aan: grondafval bij het verlagen van uw terras; houtafval bij het slopen van uw overkapping en/of overige afval zoals tuinmeubels en bloempotten. In dit geval kiest u voor een andere container dan de tuinafval container. De volgende containers behoren hierbij tot de meest gekozen containers voor klussen in de tuin:

  • Grondcontainer – Geschikt voor: aarde, klein, kort gemaaide gras zode, zand. (Niet geschikt voor: wortels, grind, hout, plastic, boomstronken.)*
  • Houtcontainer – Geschikt voor: Geperst hout, zachtboard, vezel plaat, geplastificeerde houtsoorten, geverfd hout en plaatmateriaal, deuren en kozijnen, spaanplaat, multiplex, chipwood en MDF. (Niet geschikt voor: asbesthoudende materialen, chemische materialen, geïmpregneerd hout, hout met kunststoffen, beschoeiingen.)
  • Grofvuil container – Geschikt voor: beton en stenen, gips, hout, huisraad, kunststoffen, metalen, papier en karton, plastic en puin. (Niet geschikt voor: asbesthoudende materialen, chemische materialen, autobanden, koelkasten en vriezers, dakleer, spuitbussen, kit spuiten en verfblikken.

 

*Let op: dit geldt alleen voor schone grond, niet voor verontreinigde grond. Verontreinigde grond is afkomstig uit gebieden waar grond vervuild is met de gevaarlijke stoffen PFAS/PFOA. Voor verontreinigde grond is er een tijdelijk handelingskader ingevoerd in Nederland en wij kunnen deze grond helaas niet afvoeren.

Tuinafval container huren?

Bestel dan meteen uw tuinafval container via slechts enkele stappen in onze webshop. Liever de houtcontainer, grofvuil container of grondcontainer? Ook deze vindt u in onze webshop! Voor alle informatie over hoe een container huren in zijn werk gaat, verwijzen wij u graag door naar onze pagina over containers huren.

Heeft u vragen over het huren van een tuinafval container? Of heeft u hulp nodig bij uw containerkeuze? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!