Vier dingen die u moet weten bij een vlikobak huren

Dat een vlikobak huren de meest snelle, veilige en gemakkelijk manier is om uw afval af te voeren, hoeven wij u niet te vertellen. Maar waar moet u op letten bij het huren van een vlikobak? Hoewel het huren van een vlikobak erg simpel is, zijn er een aantal aandachtspuntjes waar u op moet letten. Graag nemen we deze kort met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent met het huren van een vlikobak. Direct al vragen over een vlikobak huren? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

1. Voor iedere afvalstroom een andere vlikobak huren

Het is van belang dat we ons afval scheiden met een vlikobak huren. Voor iedere afvalstroom hebben wij dan ook een specifieke vlikobak, die gericht is op een bepaalde afvalstroom. Twee van onze containers zijn hierbij gericht op een gemengde afvalstroom en dat wil zeggen dat deze afvalstroom een combinatie is van meerdere afvalstromen. Om deze reden hebben deze containers dan ook een hogere prijs dan de andere containers omdat het afval uit deze containers nog gescheiden moet worden.

Kortom: bepaal van te voren goed met welke afvalstroom u te maken krijgt en stem uw containerkeuze hier goed op af. Zo kiest u de meest voordelige container voor uw situatie en betaalt u nooit te veel!

2. Een grotere hoeveelheid afval dan verwacht

Bij het kiezen van het formaat van de vlikobak is het belangrijk om de hoeveelheid afval die u verwacht naar boven af te ronden. De ervaring leert namelijk dat de hoeveelheid afval over het algemeen hoger uitvalt dan gedacht. Stem uw containerkeuze wat betreft het formaat hier dan ook op af. Ga bij twijfel altijd voor het grotere formaat van de vlikobak. U heeft hierbij de keuze uit een inhoud van 3m3, 6m3 en 10m3.

3. Vlikobak ophalen = afspraak maken

Klaar met het huren van de vlikobak? Maak dan een afspraak voor het ophalen of wisselen van de container! Zonder afspraak komen wij de container namelijk niet ophalen. Het voordeel? Zelf uw huurperiode bepalen! U gebruikt de vlikobak tot het moment dat u klaar bent met de klus. Is dit onverwachts langer of korter? Dan maakt u simpelweg nog geen, of juist eerder al een afspraak.

Bij de containerprijzen is er standaard een huurperiode van vier weken inbegrepen. Wilt u de bak voor een langere periode houden? Dan hanteren wij een tarief van €2,- per extra dag (exclusief BTW).

4. Maximaal 20 cm boven de rand

Een laatste aandachtspunt is de belading van de vlikobak. Voor elke afvalcontainer geldt namelijk dat het afval slechts 20 cm boven de rand van de container uit mag steken. Is dit meer dan 20 cm? Dan rekenen wij hier een toeslag voor. Is de bak met meer dan 60 cm beladen? Dan wordt de container in verband met veiligheidsredenen niet meer afgevoerd.

Vlikobak huren?

Bekijk ons aanbod en kies de container die past bij uw afvalstroom! Persoonlijk advies bij het huren van een afvalcontainer, schoon puin container, afzet container in bijvoorbeeld Katwijk of Leiden? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

Meer weten over hoe een vlikobak huren in zijn werk gaat? Check onze pagina over containers huren!